web analytics

“In the Heart of the perfect paradox, the balanced centre of all opposites, the gateway to the Flow opens up.”

-Anonymous-

Madhya is een woord uit het Sanskriet dat ‘ruimte in het midden’ en ‘punt van stilte’ betekent, zowel in beweging als in geluid. We ervaren dat moment duizenden keren per dag zonder ons daarvan bewust te zijn. Het is het moment tussen in- en uitademen, tussen twee gedachten, tussen twee handelingen. Het zijn de momenten van volledige gedachteloosheid, vrij van stress en verwachtingen en een open deur naar het ervaren van flow.

Als je deze momenten van stilte bewust kunt ervaren en ze langer kunt laten duren, kun je toewerken naar de flow. In de flow ben je in staat de mooiste worpen te realiseren, de ideale swing te slaan, de subtielste technieken op het veld te laten zien of de perfecte finale te lopen. Je voert puur intuïtief en eenvoudig de meest verrassende en briljante bewegingen uit. Alles gaat vanzelf, je hoeft er niet over na te denken, je doet het gewoon, je zit in een flow. Je speelt jouw spel totaal onbevangen, zonder gestoord te worden door een gedachte.

Madhya biedt de technieken aan om dat ‘punt van stilte’ gewaar te worden en je zo de gelegenheid te bieden om vaker en langer in de flow te bewegen. Wij leren jou om je bewust te worden van jezelf: niet door te gaan nadenken, want dat leidt tot meer gedachten, maar door te voelen en te ervaren. Wanneer je stil wordt in je hoofd en je geeft je over aan het bewegen, aan het spel, dan gun je jezelf de gelegenheid om in flow te komen.